Manikűr - Műköröm

Manikűr

Kezeink, s vele együtt körmeink is rengeteg külső káros hatásnak vannak kitéve. Akit szép, erős körmökkel áldott meg a természet, annak is elkerülhetetlen kezei állandó ápolása.

A manikűr során bőroldóval puhítom a körmöket körülvevő bőrt, melyet szükség esetén levágok. Rövidítem, formázom, és polírozom a körömlemezt, majd igény szerint lakkozom, díszítem. S végső lépésként olajozással ápolom a körömsáncot.

Japán manikűr

Manapság nagyon nagy sikert arat ez a technika, mely annak idején a japán arisztokrácia titkos eljárása volt. Nagy figyelmet kell szentelnünk körmeink ápolására, s ebben segítségünkre van a japán manikűr, mely visszaadja azok természetes szépségét, fényét, szép rózsaszín színét.

Mivel ez a csak természetes összetevőkből álló anyag - melynek alapja a méhviasz - a körömlemezbe épül, hetekig tartó fényt kölcsönöz annak, és kezelésről kezelésre gyönyörűbb természetes körömszínt kapunk.

Paraffinos kézápolás

A mélyhidratáló kezelés során a kéz bőre ápolttá, selymessé, és rugalmassá válik. A száraz bőrt már az első alkalom után is puhává varázsolja. Nemcsak a bőrre és a körmökre, hanem az izületekre és csontokra is jótékonyan hat.

A kezelés menete:

A paraffinos kézápolás során a kezet fertőtlenítjük, leradírozzuk, aztán kollagénes, vitaminos krémmel bekenjük. Ezután kétszer belemártjuk a meleg paraffinba, majd nejlon, aztán frottír kesztyűbe bújtatjuk.
20-30 perc elteltével eltávolítjuk a megkeményedett pakolást, és újra bekrémezzük a kezeket. Ezzel a meleg paraffin hatására kitágult pórusok összehúzódnak, és magukba zárják a kollagénes hatóanyagokat.

Paraffinos kúra

Bár egy kezelés is nagyon látványos, de érdemes kúraszerűen alkalmazni, hogy még hatásosabb eredményt érjünk el.

Műkörömépítés

Manapság már nem számítanak luxuscikknek a bárki számára elérhető gyönyörű, különböző mintázatú, formájú és hosszúságú körmök. A műkörmök megóvják viselőjüket a külső káros környezeti hatásoktól (pl háztartási tisztító szerek, időjárási viszonyok), valamint leszoktatnak a körömrágásról.

A műkörömépítés eredeti célja a saját köröm megerősítése és meghosszabbítása volt, de a fő szempont az esztétikus, szebbnél szebb műkörmök elkészítése. A műkörmökhöz, és az általa megszépített nőiesebb kezekhez nagyon könnyen hozzá lehet szokni. Minden töltésnél (3-4 hét) hangulatunkhoz igazíthatjuk körmeink formáját, díszítését.

A műköröm anyaga annyira ártalmatlan, hogy még terhesen is viselhetjük. Ezek az anyagok néhány perc alatt megkötnek a köröm felületén, így kizárt, hogy a kémiai-vegyi összetevők behatoljanak a szervezetbe az elszarusodott körömrétegeken keresztül. Összefoglalva az esztétikusan igényesen elkészített műkörmök gyönyörű kezet és magabiztosságot nyújtanak viselőjüknek.

Műkörömépítési technikák

 • Ragasztott, tipes technika
  A saját körömre ragasztható gyárilag előállított különböző méretű és formájú    műanyag körömforma a tip, melyet a természetes köröm 2/3-áig ragasztok fel, majd összereszelem, és bevonom zselével.
   
 • Sablonra épített technika
  Ezen eljárás során a zselé a köröm alá helyezett papírsablon és a saját köröm felületén szilárdul meg.
   
 • Megerősítő technika
  A természetes körömlemez zselével történő bevonása, mellyel ellenálló és tartósan megnöveszthető körmöket kapunk végeredményképp.

Díszítési technikák

Tartós díszítések

 • fehér és színes zselés díszítés
 • 3 dimenziós porcelán és zselés díszítés
 • Csillámpor, szálas csillám beépítése
 • Színes tört kagylóhéj, zúzott jégfólia, csipke beépítése
 • Száraz virágok, különböző műanyag díszek beépítése
 • Swarovski strasszok, flitterek, gyöngyök
 • Akril festés
   

Lakkozás

A műkörmökön hetekig megállja helyét a lakkozás, nem pattog le, nem kopik. Több száz féle lakkozási mintából választhatnak vendégeim. Nagyon sokrétű minta-, és színválaszték.