Hajkozmetika - Fodrászat

Az egészséges haj fénye, csillogása a belső egészség tükre, hírt ad közérzetünkről.

A helytelen kezelés és táplálkozás, a stressz hatására a haj kifakul, fénytelenné válik. A haj- és fejbőrproblémákkal azonban nem kell együtt élni.

A hajszál keratinsejtekből (keratinociták) áll, melyek a hajtüszőkből felfelé mozogva lassan kilökődnek a bőrből. Tudnunk kell, hogy 25 éves kortól minden ember fejdísze kezd egy kicsit megritkulni. A haj szemmel láthatóan veszít tartásából és rugalmasságából, s ez a folyamat az évek múlásával egyre jobban felerősödik. 

A szigorú fogyókúrák, melyekkel éppen a nők kísérleteznek gyakran, szintén okozhatnak hajproblémákat. Tartós étkezési zavarok esetén, mint például az anorexia nervosa következtében masszív hajhullás tapasztalható. Ebből is látható, mennyire fontos az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Ezekben az esetekben több lehetőség is van arra, hogy a kínos hibát valamiképp ellensúlyozzuk. Erre valók a különböző vitamininjekciók, vitamin-, ásványianyag- és gyógynövénytabletták, krémek vagy helyi alkalmazású hajvizek, melyek természetes hajhagyma-regenerálókat, gyulladáscsökkentőket tartalmaznak.

Az alábbiakban tekintsünk át néhány kifejezést, mellyel már biztosan találkozott:

Ampullakúra

A hajhullás, a hajgyökerek elmerevedésével függ össze. A gyökerek megfulladnak, vékonyabb hajszálakat termelnek, élettartama egyre rövidebb lesz. A nők esetében ez átmeneti jellegű. egészen egyszerű okok is kiválthatják a túlzásba vitt fogyókúra, a dohányzás, bizonyos gyógyszerek szedése. Megelőzhető egy hajhullás elleni ampullakúrával.

Brushing

A hajszárítás professzionális elnevezése. Ma már igazi tudomány. Több hőfokozat a különböző minőségű hajlakkhoz. Erősítik a haj külső rétegét. Lehet diffúzor hajformázó feltét a göndör haj természetes szárításához, vagy szűkítő feltét a könnyebb formázás érdekében. Sokminden elérhető a szárítás alatt. 

Fiatalító kúra

A haj veszít életerejéből. Az ősz hajszál általában sokkal vékonyabb, érdesebb, fénytelenebb. A megoldás: fiatalító kúra amely lehet sampon, pakolás ami belülről tölti fel a hajszálakat visszaadva azok életerejét.

Finish termékek

Első lépés a hajmosás, majd kondicionálás,ezután szárítás formázással. És a frizura kész a negyedik utolsó lépésre: a befejezés. Ma már rentgeteg eszköz van, hogy egy átbulizott éjszaka után a tincseink formában maradjanak. Ezek a finish termékek. Csillogást garantáló hajlakkok, waxok, hajformázó fénykrémek, tincsező vagy szálkásító pomádék. Melyeket a száraz hajon használva profi frizurát készíthetünk.

Gloss

Csillogás, fény minden mennyiségben. Frizurák terén is divat a ragyogás. Sprayk, zselék, viasz vagy permet formájában mi is megadhatjuk ezt a hajunknak kristálytiszta vagy selymes fényű, esetleg sziporkázó csillogással.

Gubancolásgátlás

A hosszú, vastag szálú, göndör, festett vagy melírozott hajkorona sok nő álma. Pedig rentgeteg gondot okozhat reggelente, mikor össze-vissza áll és nehéz kifésülni. Gubancolásgátló kondicionálók megoldhatják a gondokat. Válasszunk olyan habot amely a szelídítésen túl tartást is ad frizuránknak.

A leggyakrabban előforduló problémák a hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, korpásodás, fejbőrviszketés, zsíros haj és fejbőr, száraz, fénytelen, nehezen kezelhető durva haj, őszülés, pikkelysömör és egyéb más problémák. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az eltérés nem múlik el magától, sőt gyakran rosszabb, ha nem kezeljük megfelelően. Ha gondunk van, érdemes minél hamarabb kivizsgáltatni, hiszen ha a tüszők vagy a hajgyökerek elhalnak, már nincs visszaút.

Professzionális termékekkel és gépekkel várjuk kezeléseinkre hajkozmetikánkban.

Kezelések